Ime legendarnog Redknappa zapravo nije Harry
Foto: EPA

Podatak koji je mnoge iznenadio

Ime legendarnog Redknappa zapravo nije Harry

Harry Redknapp je jedno od najpoznatijih imena u svijetu fudbala. Prvobitno kao igrač, a potom i kao trener mnogih ekipa je stekao svjetsku slavu. 

Međutim, ono što je zanimljivo jeste činjenica da se legendarni Harry Redknapp uopšte ne zove tako.

Ovaj bivši trener West Hama, Bournemoutha, Southamptona, Portsmoutha, Tottenhama i QPR-a je rođen kao Henry James Redknapp, što je činjenica koja bi iznenadila mnoge, pa čak i one najzagriženije zaljubljenike u engleski nogomet.

Istina, nije prevelika razlika između imena Henry i Harry, ali je svejedno veliko iznenađenje za sve one koji su mislili da dobro poznaju lik i djelo legendarnog stratega.

Harry, ili Henry, Redknapp, međutim, nije jedinstven slučaj. Naime, ime Harry je, u davnoj engleskoj prošlosti, predstavljalo neku vrstu "skraćenice" u govoru za ime Henry. Pa je tako i Princ Harry zapravo kršten kao Prince Henry od Walesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi