Istraga protiv Predraga Mijatovića zbog utaje poreza

Istraga protiv Predraga Mijatovića zbog utaje poreza

E. Škorić

Tužilaštvo u Španiji proširilo je istragu protiv bivšeg jugoslovenskog reprezentativca Predraga Mijatovića zbog utaje poreza.

Mnogi strani sportisti imaju velikih problema zbog utaje poreza u Španiji, a sa istim se suočava i Mijatović, koji je nekada nosio dres slavnog Real Madrida.

El Mundo Deportivo je objavio kako je Mijatović utajio porez u iznosu od 603.000 eeura. 

Protiv Mijatovića su pokrenute još dvije optužnice u periodu od 2013. i 2014. godine na iznose od 217.934 i 195.788 evra. 

Prethodno su na udaru španskih vlasti zbog istog problema bili Jose Mourinho, Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Radamel Falcao, Alexis Sanchez...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi