Ivan Kristić pobjednik I kola Carslberg Snooker lige BiH

Takmičenje održano u Kiseljaku

Ivan Kristić pobjednik I kola Carslberg Snooker lige BiH

Sponzorski tekst

Proteklog vikenda u Kiseljaku u snooker klubu Cue ball odigrano je I kolo najveće snooker lige u BiH - Carlsberg Snooker lige BiH. Takmičilo se 16 učesnika koji su svoje snage odmjerili na dva stola po sistemu bolji od tri osvojena framea.

Nedžad Emšo, prošlogodišnji finalist I kola Mastersa takmičenja, podbacio je izgubivši u prvom kolu, dok je izvanrednom igrom iznenadio Igor Antić te izborio plasman u finale I kola Carlsberg Snooker lige BiH.

U finalu se Antić sastao sa Ivanom Kristićem, dugogodišnjim igračem snookera te jednim od najzaslužnijih za promociju ovog sporta u kiseljačkoj regiji. Posljednji treći frame je odlučio pobjednika i osvajača prvog kola, Ivana Kristića.

Narednog vikenda 19. i 20.11., I kolo Carlsberg Snooker Lige igraće se u Tuzli u snooker klubu Click i u Bugojnu u snooker klubu “Desetka”.

Pozivamo sve ljubitelje snookera da nam se pridruže u pomenutim klubovima u Tuzli i Bugojnu kao i da mečeve prate live na FB stranicama klubova.

Za više informacija o takmičenjima posjetite oficijelnu web stranicu Snooker Organizacije BiH www.snooker.org.ba, kao i FB stranicu SnookerOrganizacijaBiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi