Iz Adidasa poslali nepromišljenu poruku učesnicima maratona
Foto: EPA

Podsjetili učesnike Bostonskog maratona na veliku tragediju

Iz Adidasa poslali nepromišljenu poruku učesnicima maratona

Poznati proizvođač sportske opreme Adidas, napravio je veliki lapsus kada je učesnicima Bostonskog maratona, nakon okončanja ove utrke, poslao neumjesnu poruku.

Potez Adidasa koji je izazvao mnogobrojne kritike, bila je e-mail poruka koju su iz tabora ove njemačke kompanije poslali svim maratoncima koji su uspješno završili utrku.

"Čestitamo, preživjeli ste Bostonski maraton", stajalo je u poruci koju je dobilo 26.492 učesnika koja su završila trku.

Mediji, a i sami učesnici, su procijenili ovu poruku neprikladnom, a potez Adidasa nepromišljenim, jer su još uvijek svježa sjećanja na teroristički napad iz 2013. godine koji se desio upravo u Bostonu za vrijeme utrke. U ovom terorističkom napadu živote je izgubilo troje ljudi, dok je ranjeno 264.

Očekivano, nedugo nakon ove poruke, uslijedilo je i izvinjenje iz njemačkog giganta.

"Nevjerovatno nam je žao. Očito je da nismo razmišljali o osjetljivoj temi kada smo, u utorak, odlučili poslati ovu poruku. Duboko se izvinjavamo zobg naše greške."

"Bostonski maraton je jedan od događaja koji najviše inspiriše ljude širom svijeta. Svake godine nas podsjeća na nadu i izdržljivost zajednice trkača", napisali su iz Adidasa na zvaničnom Twitter nalogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije