Iz dresa Arsenala želi u MMA kavez
Foto: EPA

Reiss Nelson ima želju

Iz dresa Arsenala želi u MMA kavez

M. Šljivak

Mnogi fudbaleri nakon okončanja profesionalne karijere odluče se za veoma interesantne životne putove.

Većina ih se okuša u trenerskim vodama. Pojedinci sa druge strane žive mirnim životom, a neki završe u drugim sportovima.

Nakon fudbalske karijere velike planove ima i mladi fudbaler Arsenala Reiss Nelson. On fudbalski teren ima namjeru da zamijeni MMA kavezom.

"Gledao sam borbe Conora McGregora u UFC-u. Uvijek sam ga podržavao, a lično sam veliki MMA fina.  Njegov životni put je zaista impresivan i priča o uspjehu je fantastična. Također, volim gledati i Donalda Cerrone. MMA je nešto što želim raditi nakon fudbala. Trenirao sam već tokom ljeta, probao sam kickbox i uživam u borbi. Posebno volim pogađati udarce koljenima u zraku, što se ne viđa često", istakao je Nelson.

Ovom 17-godišnjaku se međutim predviđa blistava karijera na zelenom terenu i očekuje se da uskoro postane i standardan član prvog tima, ali i reprezentacije Engleske.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi