Izbačen iz reprezentacije zbog najsmješnijeg razloga ikada

'Puštao vjetrove' u pravcu selektora

Izbačen iz reprezentacije zbog najsmješnijeg razloga ikada

Ako je Graziano Pelle nedavno izbačen iz italijanske reprezentacije zbog bizarnog razloga, šta onda reći za izbacivanje Tokela Rantieja iz tima Južnoafričke Republike?

Italijanski napadač se u duelu protiv Španije odbio rukovati sa selektorom prilikom napuštanja terena, a Rantie je, vjerovali ili ne, 'puštao vjetrove' u pravcu selektora Ephraima Mashabe.

Ova priča pojavila se u brojnim afričkim, a potom i evropskim medijima, a navodi se da je 26-godišnji napadač nedavno izostavljen iz tima za utakmice sa Ganom i Burkinom Faso, a razlog nije bio poznat sve do danas.

Na jednom treningu Južnoafričke Republike, Tokelo Rantie se, iz nekog razloga, okrenuo prema selektoru i ispustio gasove prema njemu, čime je završio svoju reprezentativnu karijeru.

Tokelo Rantie (26) trenutno nastupa za Genclerbirligi, a u prošlosti je s polovičnim uspjehom nosio dres Bournemoutha, za koji je od 2013. do 2016. godine odigrao 44 utakmice i postigao samo pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi