Jedan od najboljih napadača današnjice neće biti na FIFA 18?

Jedan od najbržih igrača na igrici

Jedan od najboljih napadača današnjice neće biti na FIFA 18?

Novo izdanje FIFA 18 će se prvi put naći u prodaji 29. septembra 2017. godine, a ljubitelji najpoznatije fudbalske simulacije na svijetu jedva čekaju da zaigraju sa svojim omiljenim klubovima, reprezentacijama i igračima.

Ipak, fanovi Pierre-Emerick Aubameyanga mogli bi biti i više nego razočarani jer postoji realna šansa da ovaj Gabonac uopšte ne bude na FIFA 18 i to ukoliko napravi transfer koji se očekuje.

S obzirom na to da je Aubameyang blizu prelaska u Tianjin Quanjin, te da su iz EA Sportska zvanično poručili da kineske lige neće biti na ovoj verziji, brzonogi napadač Borussije bi lako mogao da se ne pojavi među igračima na FIFA 18 uprkos tome što je trenutno jedan od najboljih napadača na svijetu.

Za razliku od ostalih zvijezda iz kineske lige poput Hulka, Teveza, Witsela, Lavezzija i Oscara, koji bi se ipak mogli pojaviti u online izdanju ukoliko dobiju pozive u svoje reprezentacije, Aubameyang nema tu šansu jer na FIFA-i neće biti kreirana ni njegova reprezentacija Gabona, tako da otpada i ta opcija.

Interesantno je da je Aubameyang godinama unazad važio za jednog od najbržih igrača na igrici, a na FIFA 17 mu je ocjena za brzinu bila čak 96.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi