Jedina 'prava' borba Bruce Leeja ikada snimljena
Foto: Screenshot

Nevjerovatni snimci

Jedina 'prava' borba Bruce Leeja ikada snimljena

Teško je govoriti o borilačkim vještinama, a da pri tome ne pomislite na legendarnog Bruce Leeja. Lee je upravo zahvaljujući svom poznavanju borilačkih vještina postao i velika filmska zvijezda, ali i ikona jednog vremena.

Bruce Lee je redovno sparingovao sa svojim učenicima, ali je samo jedna njegova "MMA" borba ikada snimljena, a sada je tak snimak restauriran i dostupan je svima.

Na video snimku se može vidjeti Bruce Leejeva borba sa Tedom Wongom, jednim od njegovih najboljih učenika.

A iako nije moguće sa sigurnošću reći gdje se borba održala, pretpostavlja se da se radi o Kaliforniji, gdje je Lee imao jednu od svojih škola borilačkih vještina.

Ukoliko se pomno pogleda snimak borbe, može se vidjeti da Wong pokušava smanjiti rastojanje s Leejem kako bi mu zadao udarac, međutim Lee ga u tome vješto srpječava sjajnim kretanjem i izbjegava sve Wongove pokušaje napada.

Ted Wong je kasnije napisao više knjiga na temu borilačkih vještina, a 2006. godine je primljen u Kuću slavnih magazina Crni pojas.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi