Jogurti Dukat i Domaće blago osvježili više od 1.500 biciklista, učesnika 4. Tuzlanske biciklijade

Jogurti Dukat i Domaće blago osvježili više od 1.500 biciklista, učesnika 4. Tuzlanske biciklijade

Sponzorski tekst

Četvrta Tuzlanska biciklijada, održana u nedjelju, 30. avgusta ove godine, okupila je rekordan broj učesnika. Više od 1.500 biciklista iz Tuzle, Gradačca, Gračanice i Kalesije vozili su 14 kilometara dugom stazom oko Tuzle promovirajući sport i zdrav način života.

Utrka nije bila takmičarskog karaktera, ali trud i energija uloženi u postizanje cilja i dolazak na odredište bili su povod da se nagrade osvježavajućim napitkom.

Zbog toga je Lactalis BH učenicima utrke i prisutnim građanima podijelio 3.000 komada jogurta Dukat i Domaće blago od 500 gr, proizvedenih u mljekari Inmer u Gradačcu. 

Jogurt, dokazani prijatelj zdravlja, idealan je napitak nakon fizičke aktivnosti jer doprinosi održavanju pravilnog rada srca i normalnog krvnog pritiska. Uz pomoć kalijuma pospješuje i olakšava proces izbacivanja viška tečnosti iz organizma.

Bogatstvom kalcija, jogurt čuva funkciju koštanog sistema, te brojnim drugim mineralima blagotvorno djeluje na cijeli ljudski organizam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.