Jordanove patike prodate za skoro 200.000 dolara

Prodate na aukciji

Jordanove patike prodate za skoro 200.000 dolara

D. Rakanović

Patike koje je legendarni američki košarkaš Michael Jordan nosio tokom finala na Ljetnim olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu, prodate su u online aukciji za rekordnih 190.372 dolara, objavila je aukcijska kuća "SCP".

Radi se o bijeloplavim "Converse" patikama koje je Jordan nosio u utakmici protiv Španije u kojoj je postigao 20 poena, a utakmica je završena ubjedljivim trijumfom SAD sa 96:65, prenosi ESPN. 

Dosad je rekordna cijena za neke patike s košarkaške utakmice bila također za Jordanove (104.765) iz “Flu” utakmice protiv Utah Jazza 1997. godine kada je sa simptomima gripe postigao 38 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti