Kako je Donald Trump umalo kupio škotskog velikana?

Novi predsjednik Amerike

Kako je Donald Trump umalo kupio škotskog velikana?

E. Čaušević

Američki biznismen Donald Trump prije nekoliko dana zvanično je postao novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Na iznenađenje mnogih Donald Trump je izabran za novog predsjednika Amerike. Poznato je da je život ovog milijardera bio prepun skandala, ali ga to nije spriječilo da postane predsjednik jedne od najjačih država na svijetu.

Trump je poznat po tome da voli sport, a engleski mediji danas su otkrili nevjerovatnu priču. Naime, predsjednik Amerike prije nekoliko godina imao je namjeru da kupi Glasgow Rangerse.

Škotski velikan je 2012. godine morao proglasiti bankrot i promijeniti ime u Rangers nakon čega je nastavio takmičenje u četvrtom rangu škotskog fudbala. Donald Trump je ozbiljno tada razmišljao da kupi ovaj klub, te je bio na korak od toga.

Ipak, u posljednjim momentima došlo je do nekih komplikacija zbog čega je ovaj dogovor na kraju propao. Iz Rengersa su pokušali nakon toga ponovo da uspostave kontakt sa Trumpom, ali očito da je on već tada sebi postavio dosta drugačije ciljeve.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi