Kante otkrio šta vozi, još više ga zavoljeli

Mini Cooper mu je dovoljan

Kante otkrio šta vozi, još više ga zavoljeli

E. Škorić

N'Golo Kante je jedan od onih igrača koji govore na terenu, a ne izvan njega.

Kante je iz Leicestera došao u Chelsea i postao je nezamjenjiv u timu Antonija Contea. Francuz je prava radilica, trkač, osvaja lopte i kreira napade. Zahvalan je igrač kojeg svaki trener želi imati u momčadi.

Igrači koji dođu na razinu na kojoj je Kante uglavnom odmah potrče za slavom, kupuju najskuplja vozila i žive u najluksuznijim kućama. Kante je za Sunday Times otkrio da nije taj tip.

"Nikada nisam bio neko ko voli automobile. Moj Mini Cooper mi je odličan. Učio sam u njemu da se vozim lijevom stranom, a dobio sam ga u Leicesteru i još uvijek ga vozim", rekao je Kante, koji je otkrio kako je počeo da igra nogomet.

"Kada sam počeo da idem u školu, plivao sam, igrao ragbi, nogomet, košarku i bavio sam se atletikom. Rekli su mi da imam sportski duh i da bih trebao da izaberem neki sport, a ja sam se odlučio za nogomet".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije