Kapa do poda: Boateng pokazao kakav je čovjek
Foto: EPA

Pokazao majicu koju će nositi naredne sezone

Kapa do poda: Boateng pokazao kakav je čovjek

Ofanzivac Las Palmasa Kevin-Prince Boateng pokazao je još jednom o kakvom se čovjeku radi.

On je na društvenim mrežama objavio da će u kompletnoj narednoj sezoni ispod dresa nositi majicu u čast mladog igrača Ajaxa Abdelhaka Nourija.

Nouri je prije nekoliko dana u jednom meču zadobio trajno oštećenje mozga te neće biti u mogućnosti dalje da igra fudbal.

"Prema dijagnozi, njegov mozak ne funkcioniše. Sve se to vjerovatno dogodilo zbog nedostatka kiseonika i šanse za oporavak su nikakve. On je strašan talent, ali nikada nećemo moći saznati dokle bi dogurao da se ovo nije desilo", rekao je tada generalni direktor Ajaxa Edwin van der Saar. 

Boateng je poručio da se svaki dan moli sa ovog fudbalera:

"Odlučio sam da ću ovu majicu nositi tokom čitave sezone 2017/18! Želim pokazati podršku i zato što se molim za tebe", napisao je Boateng uz fotografiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi