Katalonci zaintrigirani pričom o evropskoj Grbavici

Priču posvetili FK Željezničar i Grbavici

Katalonci zaintrigirani pričom o evropskoj Grbavici

E. Čaušević

Dnevni list iz Barcelone "ESsports" objavio je danas zanimljivu priču o stadionu FK Željezničar, Grbavici.

Čini se da su mediji u Španiji dobro upoznati sa akcijom Plavih sa Grbavice za evropske utakmice koje Željezničar želi igrati na svom stadionu. Katalonski list danas je svoje čitatelje detaljno upoznao sa historijom stadiona Grbavica.

Na samom uvodu teksta Španci su objasnili da je Grbavica gotovo uništena tokom rata, te da se stadion još uvijek nije u potpunosti oporavio od rana iz 90-tih. Također, katalonski medij upoznao je čitatelje da su na ovom stadionu svoju karijeru počeli mnogi poznati fudbaleri, a za primjer su uzeli Edina Džeku.

Glavna tema "ESsportsa" bila je akcija ovog kluba "Evropska Grbavica", te cilj Željezničara da svoje evropske utakmice napokon zaigra na Grbavici. Oni su objasnili na koji način se prikupljaju sredstva za nove stolice, te da su u akciji učestvovale mnoge poznate zvijezde iz BiH.

Također, španci su pohvalili potez Željezničara da kao svog glavnog sponzora na dresu navede navijače kluba, popularne "Manijake". Tekst je završen s rečenicom "Vječni plam stadiona Grbavica nikada ne može biti ugašen".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi