Kim Jong-un naredio Sjevernoj Koreji da stvori novog Messija

Obećao je i pomoći

Kim Jong-un naredio Sjevernoj Koreji da stvori novog Messija

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un voli fudbal i sada je čvrsto odlučio da njegova država napreduje na tom polju.

Kim ima želju da Sjeverna Koreja uskoro stvori fudbalera koji će biti najbolji na svijetu, a obećao je čak i pomoći mladim igračima u razvoju da dostignu Messijev nivo, pa i da ga nadmaše.

"Treniramo mlade fudbalere kako bismo proizveli novog Messija, jer to je naš zadatak. Za sada imamo cilj da dominiramo Azijom i to u bliskoj budućnosti, a kasnije i svijetom", ambiciozno je poručio Ri Yu He, trener omladinske škole u Pyongyangu.

Sjeverna Koreja se trenutno nalazi tek na 126. mjestu FIFA-ine rang liste, a Kimov plan je da ova reprezentacija bude najbolja u Aziji. S obzirom na konkurenciju u Južnoj Koreji, Japanu i ostalim snažnim selekcijama sa tog kontinenta, taj zadatak se čini veoma teško ostvarivim. 

Najpoznatiji fudbaler iz Sjeverne Koreje koji je zaigrao u Evropi je Jong-Tae-Se, koji je jedno vrijeme nastupao u njemačkom Bochumu, a najveći uspjeh ove reprezentacije u posljednje vrijeme je učešće na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Ova reprezentacija je jednom igrala i četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali davne 1966. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi