Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima i danas donosimo tri prijedloga za klađenje.

Bjelorusija: Vysshaya Liga

17:00   Brest - Zhodino

tip X, under 2,5

7. Zhodino 8 3 4 1 10:7 13       

15. Brest 8 2 2 4 11:17 8

Iako domaći mnogo bolje stoje na tabeli u dosadašnjih osam kola, zanimljivo je da su gosti ipak dali više golova u istom tom periodu. Čak i u rubrici pobjede domaći imaju samo jednu pobjedu više, pa to može nagovjestiti zanimljiv i neizvjestan susret. Ishod koji je malo vjerovatan je pobjeda gostiju, jer su domaći samo jednom poraženi do sada.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Ovo je najčeši ishod ukupno u kolonama konačnog ishoda do sada, šest puta ukupno.

Island: Pepsideild

21:15   Hafnarfjordur - Olafsvik  

tip 1, over 2,5

2. Hafnarfjordur 5 3 1 1 8:3 10       

4. Olafsvik 5 3 1 1 9:8 10

Trenutak istine za ekipu Olafsvik-a je došao. Nakon sjajnog starta protiv nešto lošijih ekipa, dolaze dueli sa favoritima za titulu i tu će se vidjeti prava snaga gostiju. Obje ekipe imaju isti bodovni saldo, ali je gol razlika dosta različita i pokazuje da su domaći u prednosti.

Sugestija tip 1 i više od 2,5 golova. Iako statistički domaći ne stoje iznad granice od 2,5 golova, očekujemo da statistika krene u drugom smjeru.

Island: Pepsideild

22:00   Stjarnan - Breidablik

Tip 1, over 2,5

1. Stjarnan 5 3 2 0 12:3 11       

7. Breidablik 5 3 0 2 5:5 9

Koliko je islandska liga zanimljiva, govori i podatak da prvog i sedmog na tabeli djele samo dva boda. Dakle, teoretski bi gosti pobjedom mogli i na prvo mjesto na tabeli. Ikap, domaći su favoriti i još neporaženi u prvenstvu, a gol-razlika im je sjajna. U svakom slučaju neće biti lako ni jednima ni drugima.

Preporuka je tip 1, više od 2,5 golova. Svakako da je Stjarnan jedna od najboljih ekipa na Islandu, pa smo im zato dali prednost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi