Kladionice pokušavaju "prevariti" hrabre navijače Leicestera

Nude isplate igračima prije kraja sezone

Kladionice pokušavaju "prevariti" hrabre navijače Leicestera

E. Čaušević

Ekipa Leicestera ove sezone priredila je veliku senzaciju u svjetskom fudbalu, a samo je mali broj navijača ove ekipe koji su vjerovali da Lisice mogu da u ovoj sezoni naprave čudo.

Svakodnevno se pojavljuju nove kladioničarske priče o navijačima Leicestera koji su bili dovoljno "ludi" da pred početak sezone stave novac da će njihov tim biti novi prvak Engleske. Kada je Leicester počeo da ostvaruje te snove mnogi su bili u šoku, ali i nestrpljivo čekaju dan kada će unovčiti dobitak.

Ipak, danas se pojavila zanimljiva priča u engleskim medijima. Kladionice na Otoku ponudile su isplatu aktivnim igračima koji čekaju Leicester za ogroman novac. Ukoliko Leicester izdrži do kraja i osvoji titulu, kladionice će biti "lakše" za oko 12 miliona eura. Naravno, svi su odmah odbili ponude kladionica, te i dalje vjeruju u svoj tim, tako da je ovaj pokušaj kladionica da se spase propao.

Malo je bilo onih koji su se usudili uplatiti novac na Leicester pred početak sezone, ali je kvota na njima bila ogromna. Treba dodati da je trenutna kvota da će Leicester osvojiti titulu samo 1,20 funti, dok je na Tottenhamu 5,50 funti.

Premiership se završava za pet kola, a Leicesteru trebaju još tri pobjede kako bi i teoretski osigurao osvajanje titule prvaka. Lisice do kraja prvenstva igraju protiv West Hama, Manchester Uniteda, Swanseaja, Chelseaja i Evertona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi