Klasinić: Imam četiri bubrega i osjećam se kao Superman

Konačno može normalno da živi

Klasinić: Imam četiri bubrega i osjećam se kao Superman

E. Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Ivan Klasnić, nedavno je po treći put bio primoran da obavi transplataciju bubrega.

Klasnić već desetak godina ima problema sa bubrezima i po treći put je bio primoran da izvrši transplataciju kako bi preživio. U prva dva navrata bubrege su mu donirali otac i majka, ali prije nekoliko mjeseci doktori su mu saopštili šokantnu vijest da će i po treći put morati "pod nož".

Nakon što je izvršena ova transplatacija Klasnić se lagano oporavlja i već sada je jasno da se njegov život promijenio. Nekadašnji napadač je priznao da je presretan što sada može popiti tekućine koliko god želi, te da njegov novi bubreg radi bolje nego što se očekivalo.

"Ne mogu da vam opišem taj osjećaj kada možete popiti tekućine koliko želite, a ne da je mjerite svaki put. Smio sam piti samo nekoliko decilitara i morao sam paziti na sve. Sada se fenomenalno osjećam. Pa, imam četiri bubrega i osjećam se kao Superman. Dva su prestala raditi, ali su još uvijek na istom mjestu. Transplanitrani bubrezi su s prednje strane i moram nositi štitnike da ih ne oštetim ili povrijerim", rekao je Klasnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi