Ko je najbolji Brazilac na FIFA igrici od 2005. godine?

FIFA 06 je bila u njegovom znaku

Ko je najbolji Brazilac na FIFA igrici od 2005. godine?

E. Čaušević

Svi znamo da je Brazil vjerovatno najbolja fudbalska nacija u historiji fudbala.

Brazilci su čak pet puta bili prvaci svijeta, a trebalo bi izdvojiti mnogo vremena da nabrojimo sve zvijezde koje je Brazil imao u svojoj historiji. Ipak, donosimo zanimljivu priču, odnosno otkriće ko je najbolji brazilski igrač na FIFA igrici od 2005. godine.

Prvo mjesto pripalo je legendarnom Ronaldinhu koji je 2006. godine bio najbolji igrač na ovoj igrici. Na FIFA 06 Dinho je imao ocjenu 95, te je bio u društvu Buffona i Casillasa, a iza sebe je ostavio sunarodnjake Ronalda i Adriana.

Na drugom mjestu nalazi se Kaka koji je na FIFA 06 imao samo jedan poen manje od Ronaldinha. Treći je Neymar koji na FIFA 17 ima ocjenu 92, ali mnogi su saglasni da će on uskoro preteći Ronaldinha na ovoj listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi