"Ko je ona da predstavlja novi dres Kolumbije?"

Kolumbijske nogometašice izigrane

"Ko je ona da predstavlja novi dres Kolumbije?"

Piše: V. Vukmirović
Adidas je prije nekoliko dana zvanično predstavio nove dresove nekih svjetskih selekcija, među kojim je i Kolumbija.

Upravo je kolumbijski dres izazvao najpozitivnije komentare sportske javnosti, ali ima i onih kojim je zasmetao jedan detalj. Konkretno, osoba koja ga je predstavila - Paulina Vega.

Ova atraktivna kolumbijska manekenka i bivša pobjednica Miss Universea od Adidasa je dobila čast da predstavi ženski model novog dresa, što je naišlo na osude nogometašica ove reprezentacije koje su se s pravom zapitale zbog čega su izigrane.

"Paulina je Kolumbijka i naravno da ima pravo da nosi naš novi dres, ali ko je ona da ga predstavlja? Čime je to zaslužila? Do sada nisam vidjela nijednu našu nogometašicu da nosi ovaj dres koji je namijenjen upravo njima", izjavila je kolumbijska golmanica Vanessa Cordoba, koja je bila i najžešći kritičar Adidasove odluke da na promociju pozove pomenutu manekenku:

"Razumijem da je Paulina pozvana iz marketinških razloga. Meni je to jasno, ali iz poštovanja, mogle su se na promociji barem pojaviti neke nogometašice, da i one obuku svoj novi dres. Bio bi red".

Inače, Paulinu Vegu na Instagramu prati 3,5 miliona pratilaca. Fotografija u novom dresu je, naravno, ekspresno objavljena uz Adidasovu reklamu i vjerovatno se tu krije odgovor na pitanje koje je postavila Vanessa Cordoba.