Ko je toliko hrabar da pojede Tysonovog goluba?

Bivši prvak u boksu preživio pravu traumu

Ko je toliko hrabar da pojede Tysonovog goluba?

A. Haznadarević

Veliki Mike Tyson je poznat kao neustrašivi borac kakvog će svijet pamtiti, budući da se nakon njega još uvijek nije pojavio borac slične eksplozivnosti. Međutim, Čelični Mike ima i svoju nježnu stranu.

Bivši svjetski bokserski prvak u super-teškoj kategoriji je slab na svoje golubove, koje je opisao kao "svoju prvu ljubav", a pravu traumu je preživio kada mu je jedna neimenovana bivša djevojka skuhala goluba i pojela ga pred njim.

 

Poznat kao veliki ljubitelj golubova, Tyson je upitan od strane radio voditelja Craiga Cartona da li je ikada pojeo jednog, a onda je pomalo neočekivano uslijedila ispovijest:

 

"Pokušao sam. Viđao sam se sa jednom mladom damom, a ona je jednom rekla, "ne znam zašto uzgajaš te proklete ptice, trebao bi ih pojesti". Zgrabila je jednog i - skuhala ga, i nastavila ga jesti. Ja to jednostavno ne bih mogao. To joj jednostavno nije bio dobar potez, upravo zato je i bivša", otkrio je Tyson.

 

Upitan kako to da joj je uopšte dopustio da uradi tako nešto, Mike je odgovorio:

 

"Bila je to njena kuća i živjeli smo na njen račun, tako da je mogla". 

 

"Oni su bili moj bijeg, Bio sam odvratno debeo, djeca su me zadirkivala sve vrijeme, a jedino uživanje bili su golubovi", ispričao je ukratko priču svog djetinjstva veliki Mike Aziz Tyson.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.