Koliko Borussijino čudo od djeteta ima godina?

Niko ne vjeruje da mu je 12

Koliko Borussijino čudo od djeteta ima godina?

E. Škorić

Mladi nogometaš Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko postigao je dva gola za U17 ekipu, a da ima samo 12 godina, skoro niko ne vjeruje.

U Borussijinoj školi veliki je broj talenata, a veliku karijeru prvenstveno predviđaju Moukoku, koji je u nedjelju zabio dva gola za U-17 ekipu iz Dortmunda.

Kako ima samo 12 godina, a igra s pet godina starijim igračima, pojavilo se pitanje: Koliko je stvarno star? Naravno, aktivirala se odmah sumnja pošto se radi o igraču afričkog porijekla.

Rođen je 2004. godine u kamerunskom gradu Yaoundeu, a onda je njegova porodica otišla u Njemačku.

"Čim se rodio registrovao sam ga u njemačkom konzulatu u Yaoundeu, tako da nikakvih problema nema. Uostalom, ne može biti stariji budući da mu majka ima samo 28 godina", rekao je dječakov otac koji živi u Hamburgu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi