Domaći proizvodi za naše bolje sutra

Kompanija Bingo podržala treći festival bh. vina i hrane

E. Dindić

Povodom Trećeg festivala bh.vina i hrane koji će biti održan u Tuzli, na Trgu Slobode 5 i 6. oktobra 2017.godine, danas je u Bingo City Centru održana konferencija za medije. 

Prisutnim novinarima su se obratili Adnan Aliefendić, predsjednik Udruženja Bh. festival, Tatjana Paunoski, iz Službe marketinga kompanije Bingo Tuzla, te Ministar saobraćaja, trgovine i turizma u Vladi TK Mirsad Gluhić, kao i pomoćnik gradonačelnika Tuzle Vedran Lakić.

Tatjana Paunoski istakla je da je Bingo sa velikim zadovoljstvom prihvatio da bude i ove godine partner projekta. 

"Naš dugoročni cilj je podrška domaćoj proizvodnji. Raduje nas činjenica da je festival premješten na još veći prostor i što će građani imati priliku probati domaće delicije i domaća vina. Hvala i vama medijima što nas podržavate, jer bez vas ništa od ovoga ne bi  bilo moguće.",  istakla je Paunoski. 

Adnan Aliefendić jedan od glavnih pokretača ovog festivala istakao je zadovoljstvo što će ovaj festival ove godine biti još bolji i jači nego prethodne. 

"Festival bh. vina i hrane je ozbiljan gastro-turistički događaj koji su prepoznali brojni vinari iz naše zemlje. U pitanju je jedini festival na kojem se predstavlja domaća proizvodnja, dok su ostali festivali regionalnog karaktera. Predstaviće se više od 30 izlagača, a u sklopu festivala organizujemo radionice i druge sadržaje”, kratak je bio Aliefendić. 

Ovaj Festival podržala je i Vlada TK. Ministar saobraćaja, trgovine i turizma Mirsad Gluhić pohvalio je organizatore istog, te pojasnio zbog čega je on bitan.

"Hoću da naglasim važnost kupovine domaćih proizvoda, jer su ekonomisti procijenili da tada oko 80 posto ukupnog novca ostaje u BiH, a 20 posto ide vani što u konačnici može rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta. Cilj je da se promijeni svijest građana TK o kupovini domaćih proizvoda” kratak je bio Gluhić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi