Konjić je ratne 1992. otišao iz Slobode za pakete hrane!

Jeste li znali?

Konjić je ratne 1992. otišao iz Slobode za pakete hrane!

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Konjić je u svojoj bogatoj internacionalnoj igračkoj karijeri nastupao u Engleskoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Švicarskoj, dok je u domovini nosio dres Slobode.

Tuzlanski klub je napustio 1992. godine, kada je u Bosni i Hercegovini započeo rat, a put ga je odveo u susjednu Hrvatsku gdje je potpisao za mali klub po imenu Belišće.

Interesantno, u zamjenu za Muhameda Konjića, u suprotnom smijeru su krenuli paketi puni hrane namijenjeni kao pomoć ljudima u Tuzli, koji su u tom periodu proživljavali najteže dane u životu.

O ovom je ne tako davno pisala i zvanična stranica Coventry Cityja, kluba u kojem je Konjić nastupao od 1999. do 2004. godine i u kojem je ostavio najdublji trag. Tamo se još navodi i to da je Konjić napuštajući Bosnu i Hercegovinu proživio velike poteškoće i napade, te da je dvije sedmice nakon dolaska u Belišće debitovao za taj klub iako su mu obje ruke bile slomljene, što niko nije znao.

Najponosniji trenutak u Konjićevoj karijeri desio se u novembru 1995. godine kada je kao kapiten predvodio tek osnovanu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, od koje se oprostio devet godina kasnije sa 39 upisanih nastupa.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi