Kraj za legendu: Turska vrata zauvijek zatvorena za Šukura!
Foto: EPA

Hakan Šukur pobjegao u SAD i isključen iz Galatasaraya

Kraj za legendu: Turska vrata zauvijek zatvorena za Šukura!

M. Šljivak

Jedan od najboljih turskih fudbalera svih vremena Hakan Šukur život nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Legendarni napadač je od turskih vlasti optužen za finansiranje terorističke organizacije FETO, koja je u julu prošle godine pokušala puč u ovoj zemlji.

Šukur je bio veoma blizak vođi ove organizacije Fetullahu Gulenu. Iako je opovrgavao da ima učešće u organizaciji svrgavanja aktuelne vlasti, to mu  nije pomoglo.

Kompletna imovina turske legende je oduzeta, a Šukur je pobjegao u SAD.

Pored toga, Šukur je isključen iz članstva Galatasaraya. Njegovi rekordi su izbrisani, a uz Šukura zbog istog razloga je isključen i Arif Erdem.

Otac Hakana Šukura, Selmet, već nekoliko mjeseci se nalazi u zatvoru, a srećom po njega, Hakan je tu sudbinu uspio izbjeći, ali su za njega vrata Turske zauvijek zatvorena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi