Kyrgios: Uopće se ne sramim zbog onoga što sam rekao

Otkrio u velikom intervjuu

Kyrgios: Uopće se ne sramim zbog onoga što sam rekao

E. Škorić

U intervjuu za Daily Mail je Nick Kyrgios govorio o incidentu koji se dogodio nedavno.

Kyrgios je, podsjećamo, kazao u Montrealu za vrijeme meča Stanu Wawrinki kako mu je sa djevojkom (hrvatskom teniserkom Donnom Vekić, op.a) spavao Kokkinakis.

ATP je Kyrgiosa kaznio sa 25.000 dolara i uvjetnom četverosedmičnom suspenzijom Ukoliko ne bude kažnjen na ATP turnirima ili ne sakupi više od 5000 doara kazni na turnirima u narednih pola godine, kazna neće biti aktivirana.

"Kazna je poštena. Zaslužio sam da me se kazni, očito sam još mlad. Imao sam dojam da će zbog takvih uvreda uskoro početi trpati ljude u zatvor, tako da sam stvarno naučio lekciju", kazao je mladi Australac grčkog porijekla.

"Sada moram biti pažljiv i ponašati se u skladu s pravilima. No, istovremeno, sigurno neću izlaziti na terene i biti bez emocija. Bit će sve u redu, imam dosta pozitivne energije u sebi", dodao je.

"Nije me sram zbog onog što sam rekao, mada  to nikada više ne bih ponovio. Nisam baš mislio da će sve to dići toliko prašine. No, eto kad se već dogodilo, valjda sam nešto iz svega i naučio", istakao je Kyrgios, koji je rekao da se izvinio i Wawrinki, a i Donni Vekić i to preko posrednika. 

Njega sada čeka nastup na US Openu, a već u prvom kolu igra protiv Andyja Murrayja. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.