Ledena zabava nikad nije bila zabavnija

Ledena zabava nikad nije bila zabavnija

Skakanje s krova na krov, penjanje po ogradama i vješto preskakanje svih vrsta prepreka na koje mogu naići, svakodnevica je free runnera.

Okreti, salta i brzi pokreti koji su nešto između borilačkih vještina i gimnastike, također su dio njihovog repertoara;. Bez problema će preskočiti sve što im se nađe na putu, jer baš sve im može poslužiti kao poligon za trening.

Jason Paul je jedno od najzvučnijih imena free runninga. Sjetit ćete njegove "šetnje" krovovima Sarajeva (na ovom linku).

Jason ovih dana nije bio u Sarajevu, ali jeste u Kini. Na samom sjeveru te zemlje gdje se na sebi svojstven način prošetao na minus 25 stepeni Celzija.

Zašto Harbin? Pa zato jer je to u ovo vrijeme jedno od naj kul mjesta na Planeti koje okupi umjetnike iz cijelog svijeta i gdje se svi igraju sa ledom praveći nevjerovatne oblike zadivljujući sve.

"Led je tvrd kao beton. Svaka greška kažnjava se jakim bolom. Nema prostora za greške. Mislim to doslovno. Ako nešto krene po zlu, ne možete se uhvatiti ni za šta", objašnjava Paul.

U priloženom video materijalu pogledajte ovu njegovu ledenu avanturu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi