Maserati udara na Mercedes i BMW

Maserati Ghibli

Maserati udara na Mercedes i BMW

SportSport.ba

Poznati italijanski proizvođač automobila će uskoro proširiti svoj proizvodni portfolio novim modelom Ghibli, koji bi trebao biti predstavljen na sajmu automobila u Šangaju.

Ovaj sedan sa četvero vrata, pomalo agresivnog i naravno sportskog dizajna, bi trebao biti konkurencija BMW-u serije 5 i E klasi Mercedesa a odlično će se uklopiti u dosadašnju Maseratijevu ponudu između Gran Tourisma i Quattroportea.

 

U Ghibli će se ugrađivati benzinski i dizel trolitreni V6 motor a u ponudi će biti opcija sa pogonom na sve ili na zadnje točkove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.