Mbappe od saigrača dobio zanimljiv nadimak
Foto: EPA

Poklon od saigrača za dobrodošlicu

Mbappe od saigrača dobio zanimljiv nadimak

M. Šljivak

Kylian Mbappe još je jedno veliko ime koje je ovog ljeta stiglo u ekipu PSG-a.

On će Parižane narednog ljeta koštati čak 180 miliona eura, a svoj boravak na Parku prinčeva je počeo izuzetno dobro i u dva nastupa je postigao dva pogotka.

PSG ove sezone igra fantastično. Teško da će ih iko zaustaviti na putu prema tituli prvaka Francuske, a atmosfera unutar ekipe, usprkos činjenici da je puna zvijezda, zaista impresivna.

Očigledno da dobri rezultati prijaju ovom timu, a iako je drugi najskuplji fudbaler svih vremena, Kylian Mbappe se ne ističe posebno tokom druženja sa ostatkom ekipe. Starije kolege očekivano vode tim, pa je mladi Francuz morao i pjevati po dolasku ekipu. 

Međutim, osim pjevanja, Mbappe je odmah po dolasku u Pariz dobio i nadimak. Ostatak tima mu je dao nadimak "Donatello", jer po njihovom mišljenju liči na istoimeni lik iz crtaća Nindže kornjače.

Sigurno je da mu ovaj nadimak neće previše smetati jer se ipak radi o omiljenom liku mnogih ljubitelja crtanih filmova i jednom od superjunaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi