Mega po sedmi put promijenila ime

Novo ime kluba

Mega po sedmi put promijenila ime

E. Škorić

Košarkaški klub Mega je u 19 godina postojanaj čak sedam puta promijenila ime.

Mega je 1998. godine osnovana kao Avala Ada, a nakon toga se zvala Mega Basket, Mega ishrana, Mega Akva Monte, Mega Hipo Lizing, Mwega Vizura, a u protekle tri godine Mega Leks.

Nakon što je klub potpisao dvogodišnji ugovor s građevinskom firmom iz Crne Gore koja nosi naziv Bemax, tako je i Mega dobila novo ime ili prezime. 

"Iz godine u godinu rastemo kao klub trudeći se da vodimo racionalnu poslovnu politiku i da odgovorno prilazimo svim izazovima. Sa kompanijom Bemaks imamo izuzetno pozitivna iskustva i veoma nam je drago što je naše partnerstvo ovim ugovorom podignuto na najviši nivo", rekao je generalni menadžer Mege Goran Ćakić za klupski sajt. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi