Menadžer SF Overwatch tima optužen za seksualni napad
Foto: NRG

Optužila ga prijateljica

Menadžer SF Overwatch tima optužen za seksualni napad

S. Bošković

Menadžer San Francisco Schock Overwatch tima, koji je u vlasništvu NRG eSports organizacije, Maxwell Bateman je otpušten nakon što je sinoć optužen za seksualni napad. 

Streamerka na Twitchu Krystlin Luna, bliska prijateljica Batemana, optužila je istog da ju je fizički iskoristio. 

Nakon toga, CEO NRG-a Andy Miller odlučio je da Maxwellu uruči otkaz, te je rekao da NRG ima nula tolerancije prema ovakvim incidentima. 

S druge strane, Luna je prijavu podnijela i policiji, no zbog nedostatka dokaza nije mogla da podnese i službenu optužnicu. 

Maxwell Bateman je na svom Twitter profilu napisao da će sutra dati zvaničnu izjavu povodom ove situacije, te da će odgovoriti i na sva pitanja koja mu budu postavljena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi