Mladić koji je napao Mamića pušten na slobodu
Foto: Screenshot

Članovi Torcide prikupljaju novac za odbranu

Mladić koji je napao Mamića pušten na slobodu

Mladić koji je prošle noći na rivi u Bolu na Braču napao Zdravka Mamića, danas je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Domagoj Ivelić, inače stanovnik Brača, ispitan je na prekršajnom sudu u Splitu, a sud mu je izrekao mjere zabrane približavanja i kontaktiranja sa savjetnikom Dinama.

Ivelić je, kako prenosi Index.hr priznao napad, te je izjavio da su ga na isti navele Mamićeve izjave i javni istupi.

Podsjetimo, 22-godišnji Ivelić je sinoć prišao s leđa Mamiću i udario ga šakom u glavu, nakon čega je bivši predsjednik Dinama pao u more. Ivelića su nakon incidenta sustigli prijatelji Zdravka Mamića, te su ga zadržali do dolaska policije.

Mamić je prošao bez težih povreda, a pojedini članovi Torcide, navijačke grupe čiji je član i Ivelić, su najavili da će prikupljati novčanu pomoć za svog "kolegu" kako bi se on mogao adekvatno braniti na sudu.

Inače, odluka o mogućem pritvoru za Ivelića će biti donijeta za 30 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi