Mourinho podnio tužbu protiv urednika Marce

Zbog negativnog komentara

Mourinho podnio tužbu protiv urednika Marce

E. Škorić

Karizmatični portugalski trener Jose Mourinho podnio je tužbu protiv urednika čuvenog španskog sportskog dnevnika Marce.

Mourinho je Roberta Palomora, urednika Marce, tužio zbog komentara da će ovaj napustiti Real Madrid kada klub dovede "na stub srama".

 

Takav komentar pogodio je bivšeg trenera Porta, Chelseaja i Intera, koji će tužiti urednika i tražiti odštetu od 150.000 eura, a istu će uplatiti u dobrotvorne svrhe.

 

"Mourinho je uvijek bio svjestan slobode izražavaja i nikada nije podnio tužbu zbog opravdane kritike" saopćili su njegovi predstavnici.

 

Novinar francuskog dnevnika El Pais također je bio "žrtva" Mourinha. The Special One ga je tužio nakon što ga je nazvao "portugalskim nacistom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti