"Mrzim svoje ime jer ga greškom nosim"

Boateng razočaran

"Mrzim svoje ime jer ga greškom nosim"

E. Škorić

Nogometni reprezentativac Gane Kevin-Prince Boateng kazao je da mrzi svoje ime.

Nekadašnja zvijezda Milana, danas igrač Eintrachta iz Frankfurta, rođen je u Berlinu, ali je za razliku od svog brata Jeromea, ipak odabrao da igra za Ganu.

"Ne sviđa mi se moje prvo ime. Trebalo je da se zovem Kelvin, to bi bilo ljepše kada se pogleda Kevlin-Prince. Niko ne zna kako se dogodila greška s dokumentacijom. U bolnici su loše napisali, a moja majka je imala operaciju poslije porađaja i nije mogla da ispravi", kazao je Boateng.

Tridesetogodišnji nogometaš počeo je karijeri u Herthi, a igrao je još za Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Schalke i Milan. 

Iako se odlučio igrati za Ganu, često je odbijao daleko da putuje i za nacionalni tim ima samo 15 mečeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi