Najbolji odbojkaš među golmanima igrat će na Bilinom polju?

Thibaut Courtois voli odbojku

Najbolji odbojkaš među golmanima igrat će na Bilinom polju?

Već smo pisali kako prezime Courtois nije poznato samo u svijetu fudbala, već i u svijetu odbojke, pogotovo one ženske. 

Starija sestra prvog golmana Chelseaja i reprezentacije Belgije, Valerie, profesionalna je odbojkašica, ali i reprezentativka svoje zemlje sa kojom je na posljednjem EP-u osvojila bronzu.

Fudbal očito nikad nije bio sport broj jedan u porodici Courtois, o čemu svjedoče i video snimci iz djetinjstva danas dvoje veoma uspješnih sportista. Odbojka je dominirala uvijek u odnosu na fudbal.

Da je pored toga što je jedan od najboljih golmana današnjice, a sasvim sigurno najbolji mladi golman svijeta, talentovan i sjajan u igri preko mreže Thibaut koristi svaku priliku da to dokaže. 

Humanitarni mečevi i rekreacije uz odbojku su nešto što voli, a nedavno je posjetio i okupljanje ženske reprezentacije Belgije na kojem mu je bila i sestra. Na insistiranje sestrinih timskih kolegija Thibaut je odservirao jedan skok-servis i nije se obrukao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.