Najmlađi sin fudbalske legende potpisao ugovor sa Nikeom!

Vjerovali ili ne

Najmlađi sin fudbalske legende potpisao ugovor sa Nikeom!

Najmlađi sin nekadašnjeg fudbalskog velemajstora Patricka Kluiverta danas je dobio pažnju gotovo svih sportskih medija na svijetu.

Devetogodišnji Shane Kluivert trenira fudbal i nastupa za najmlađe selekcije PSG-a, a zanimljivost je to što je danas potpisao svoj prvi sponzorski ugovor.

Vjerovali ili ne, Shane Kluivert je potpisao petogodišnji ugovor sa Nikeom ali razlog sklapanja ove nesvakidašnje saradnje nisu njegove fudbalske mogućnosti, već popularnost na Instagramu.

Ovog dječaka na popularnoj društvenoj mreži prati 121.000 pratilaca, pretežno vršnjaka i vršnjakinja, pa u Nikeu smatraju da bi isticanje njihovog loga na fotografijama koje Kluivert objavljuje moglo biti pun pogodak i da će djeca zbog njega početi da nose njihovu odjeću i obuću.

Svakako vrijedi podsjetiti da Shaneov stariji brat Justin već s mnogo uspjeha igra za Ajax i važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Holandiji, pa u Nikeu sigurno igraju i na tu kartu da bi ovaj devetogodišnjak mogao postići nešto slično u godinama koje dolaze.

A post shared by Shane Kluivert (@shanekluivert) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi