Najprodavanija varijanta Cee'da stigla i u BiH

Kia predstavlja

Najprodavanija varijanta Cee'da stigla i u BiH

Sponzorski tekst

Treći član porodice cee’d – novi pro_cee’d, koji je premijerno predstavljen useptembru na pariskom salonu automobila, stigao je u prodajne salone širom Evropei BiH. Novi pro_cee’d se pored svih aduta naslijeđenih od hathbacka i karavana možepohvaliti i sasvim novim, sportskim izgledom, koji ga je još u prošlom izdanju učiniotako posebnim.

U zavisnosti od opremljenosti modela pri vanjskom izgledu prvo primijećujemo

jedinstvenu tamnu kromiranu masku, LED dnevna svjetla, LED zadnja svjetla i novu kolekciju atraktivnih aluminijskih naplataka. Premium dodaci između ostalog uključuju kožni tapacirung, armaturnu i centralnu konzolu premazanu crnim piano lakom, aluminijske pedale itd. Moguće je naručiti i grijana i električno složiva bočna ogledala s osvjetljavanjem okoline vozila prilikom približavanja zaključanom vozilu. Peter Schreyer , predsjednik Kia Motors i šef dizajna je o novajliji rekao: “Auto i izvana i iznutra utjelovljuje emocije i energiju,” i dodao: “Ako pogledate auto odmah vam je jasno da je to auto, koji bi htjeli i voziti, a ne samo imati. Kia je na 2 uzbudljivoj dizajnerskoj avanturi i novi pro_cee’d samo ubrzava ovo putovanje u blisku budućnost.” Od predstavljanja 2007. godine pro_cee’d je našao više od 55.000 kupaca širom Evrope, što je predstavljalo 12% ukupne cee’dove prodaje.

 

Kia se takođe priprema i za proizvodnju prvih sportskih modela (3-vratni pro_cee’d GT i 5-vratni cee’d GT), koje će pokretati 1.6 GDI benzinskim turbo motor. Proizvodnja, koja će takođe teći u slovačkoj fabrici, jednoj od najmodernijih automobilskih fabrika na svijetu, predviđena je sredinom maja.

 

REVOLUCIONARNA GARANCIJA

Novi pro_cee'd, kao i svi Kijini modeli, na evropsko tržište dolazi s fabričkom 7-godišnjom garancijom odnosno do 150.000 pređenih kilometara. Garancija u prve tri godine važi za neograničen broj pređenih kilometara. Garancija vrijedi za cijelo vozilo, nije vezana na prvog vlasnika i prenosiva je na sve buduće kupce. Na taj način Kia ostaje brend s najdužom garancijom, ne samo u našoj zemlji, nego i u cijeloj Evropi.

 

Kia je jedini proizvođač vozila sa sedmogodišnjom garancijom, a time, osim garancije na kvalitet, svojim strankama garantuje i očuvanje vrijednosti vozila. Sve varijante cee'da dolaze iz Kijine fabrike u slovačkom gradu Žilina. Proizvodni kapacitet fabrike, koja se može pohvaliti s 300 robota, je 300.000 vozila godišnje, a zapošljava 3900 ljudi koji od januara 2012. godine rade u tri smjene.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.