Nakon optužbi za utaju poreza oglasio se i Real Madrid

Podrška za Cristiana Ronalda

Nakon optužbi za utaju poreza oglasio se i Real Madrid

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo optužen je da je utakio 13 miliona funti poraza od svog boravka u Španiji.

Ronaldo je u Real Madrid stigao 2009. godine iz Manchester Uniteda, a prethodnih mjeseci bio je meta istrage španskih vlasti zbog sumnji da je utajio pored. Španski sud prije nekoliko dana je potvrdio da je istraga završena, te da se Portugalac tereti da je utajio 13 miliona funti poreza.

Nakon svih dešavanja oglasio se i Real Madrid koji je dao punu podršku prvoj zvijezdi svog tima. Kraljevski klub je poručio da vjeruje da je Ronaldo čist, te da je redovno plaćao sve dužnosti koje ima prema državi u kojoj trenutno živi.

"Real Madrid ima puno povjerenje u Cristiana Ronalda i vjerujemo da je plaćao porez u skladu sa zakonom. On svog dolaska u naš klub 2009. godine Ronaldo je uvijek bio čist što se tiče dužnosti prema državi i plaćanju poreza. Vjerujemo u potpunosti da će on dokazati svoju nevinost i ima našu veliku podršku u ovom slučaju", saopštili su iz Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi