Nakon prijetnji smrću i Lovrenov dom na meti razbojnika
Foto: EPA

Teški dani za hrvatskog reprezentativca

Nakon prijetnji smrću i Lovrenov dom na meti razbojnika

Defanzivac Liverpoola Dejan Lovren se, tokom svoje karijere, nekoliko puta nalazio na meti kritika razočaranih navijača, ali nikada u tolikoj mjeri kao što je to slučaj u proteklih 10-ak dana.

Sve je počelo njegovom užasnom izvedbom u porazu Liverpoola od Tottenhama rezultatom 4:1. Lovren je bio direktni krivac za prva dva gola Pijetlova, a igrao je toliko loše da ga je Jurgen Klopp odlučio zamijeniti u 30. minuti ovog susreta.

Nakon ubljedljivog poraza od Tottenhama, navijači Liverpoola, ali i raznorazni fudbalski analitičari su "osuli paljbu" po hrvatskom štoperu. Društvene mreže su bile prepune kritika i uvreda na njegov račun, a neki su otišli toliko daleko da su njemu i njegovoj porodici odlučili prijetiti smrću.

Kada su svi pomislili da su se strasti smirile, novi problemi za Dejana Lovrena. Ovaj put se na meti nepoznatih razbojnika našla njegova kuća u Liverpoolu. 

Naime, u trenucima kada je trebao početi meč Liverpoola i Maribora na Anfieldu, policija je dobila poziv da je u toku provala u dvije kuće. Kada su izašli na teren policajci su vidjeli da se radi o kućama Dejana Lovrena i njegovog saigrača Sadioa Manea. U Maneov dom su razbojnici uspjeli provaliti, dok su komšije, glasnim vikanjem, uspjele uplašiti provalnike kada su pokušali ući u Lovrenovu kuću.

Nepoznate osobe su, tako, samo uspjele razvaliti vrata na terasi, ali ne i ući u unutrašnjost kuće. Ženska osoba je rekla policiji da je vidjela tri osobe kako razbijaju vrata na terasi, ali da su se te tri osobe dale u bijeg kada je počela dozivati pomoć i govoriti da će pozvati policiju. Kada su policajci stigli vidjeli su razbijena vrata, ali i primijetili da je Maneova kuća obijena.

"Nije poznato da li je nešto ukradeno, kada je u pitanju drugi incident, ali je osoba koja živi u kući obavještena o svemu", poručili su iz policije.

Pripadnici policije su krenuli u potragu za provalnicima, korišten je i helikopter, ali počinioci ovog djela nisu pronađeni. Dok se odvijala drama u naselju Allerton, Lovren i Mane su se nalazili na Anfieldu gdje su, sa tiribina, gledali pobjedu svoje ekipe nad Mariborom, jer su njih dvojica, zbog povreda, bila izostavljena iz ekipe za ovaj meč Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi