Nakon užasnih komentara: Adam Johnson premješten

Hvalio se svojim drugarima u zatvoru

Nakon užasnih komentara: Adam Johnson premješten

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Manchester Cityja, Adam Johnson, nalazi se trenutno u zatvoru gdje izdržava šestogodišnju kaznu.

Johnson je dobio šest godina zatvora nakon što je utvrđeno da je imao "sekusalne aktivnosti" sa 15-godišnjom djevojkom. Engleska javnost je ogorčena ponašanjem ovog fudbalera u zatvoru gdje se hvalio o svom nedjelu kojeg je počinio. The Sun je jučer objavio video na kojem se Johnson hvali svojim drugarima iz zatvora.

"Za šest godina koliko sam dobio zatvora, volio bih da sam je silovao. Ako se desi da završiš s nekom curom nakon izlaska i ujutro se toga ne sjećaš one to koriste. Mene su tužili jer sam slavan. Da njen otac nije znao ko sam sada uopšte ne bih bio ovdje", rekao je Johnson.

Ipak, ovo nije bio kraj priče koju je Johnson imao u svojoj zatvorskoj čeliji. U nastavku razgovora nekadašnji igrač Manchester Cityja je otkrio da je imao seksualni odnos sa dvije poznate ličnosti. Johnson nije otkrio ime ovih djevojaka, ali je bez oklijevanja priznao da je spavao sa slavnim ličnostima.

Međutim, nakon što je ovaj video uradak izašao u javnosti Adam Johnson je promijenio svoje ponašanje u zatvoru. On je zatražio od nadležnih da ga smjeste u sigurniji dio zatvora jer se boji da bi mogao biti napadnut.

Nepoznat izvor iz zatvora je objavio da je Johnson svojim užasnim komentarima sam sebe učinio metom ostalih zatvorenika koji su razočarani činjenicom da je on izjavio da je volio da ju je silovao. Nakon što je Johnson zatražio premještaj na kraju je njegov zahtjev ispunjen.

Johnson se sada nalazi u odvojenom dijelu zatvora HNP Moorland u South Yorksu. Ovaj dio ima kapacitet od 28 čelija, a neke od njih nemaju ništa osim mjesta za spavanje zbob bojazni da bi zatvorenici mogli sebi nauditi. Johnson će se susreti s nekoliko kazni, a prvenstveno više neće moći igrati u fudbal u zatvorskoj ekipi.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi