NBA2K18: Čudo savremenih igrica

Potpuno realna slika

NBA2K18: Čudo savremenih igrica

M. Šljivak

Ljubitelji video igrica u narednom periodu će moći da uživaju.

Oni koji vole fudbal sigurno je da će se odlučiti na kupovinu FIFA18 ili PES-a, ali pored njih svakako je jako popularna i NBA 2K18.

Kreatori ove igrice potrudili su se da naprave nevjerovatno realnu simulaciju. Pokreti, lica košarkaša, dvorane, navijači, ali i sve ostalo, zaista su napravljeni na vrhunskom nivou i teško je i shvatiti da se ne radi o živom prenosu već o igrici.

U NBA 2K18 sve je podignuto na najveći mogući nivo. Korišteni su RV skeneri i čak 146 Canon camera kako bi se uhvatili svi mogući detalji na licima košarkaša, tetovaže, boja očiju i slično...

Jedan od glavnih kreatora Anton Dawson je o igrici rekao:

"Skenirali smo apsolutno sve, a lice smo obratili posebnu pažnju. Bio je to ogroman posao. Svaka dodatna sitnica koju smo primijetili nam je pomogla", rekao je Dawson.

Velika pažnja se posvetila i dresovima.

"Za nas je bilo bitno da razdvojimo boju dresa u difuznu i refleksionu boju. Koristili smo tehniku unakrsne polarizacije da razdvojimo te boje i način na koji vaše oko očitava boju kada se sve spoji, daje baš onu boju koju želimo", rekao je on.

2K je igače zamolio i da prave određene ekspresije lica, mrštenje, reakcije tokom zakucavanja kako bi igra bola što realističnija.

Lica velikog broja igrača su skenirana, kreatori su proveli mjesece putujući kako bi dobili što više podataka i kako bi igre doveli do savršenstva.

Uskoro ćemo moći i provjeriti kako izgleda završni proizvod, a ono što se najavljuje izgleda impresivno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi