Nećete vjerovati s kojim autom je Dončić došao na trening

Legendarni četverotočkaš

Nećete vjerovati s kojim autom je Dončić došao na trening

Najbolji mladi evropski košarkaš Luka Dončić na zanimljiv način je pokazao svoju skromnost. 

Slovenac u Real Madridu zarađuje enormne sume novca i sebi može priušiti luksuznog četverotočkaša po želji, međutim na jedan od treninga kraljevskog kluba došao je u - Zastavi 750, tačnije u Fići. 

"U Madridu živim malo dalje od dvorane, pa sam jednom odlučio sa Fićom otići na trening. Tamo su ga testirali moji saigrači, a neki nisu mogli ni ući u njega", našalio se Dončić u opsrežnom intervjuu za Sportal. 

Dončić je automobil koji slovi za jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije dobio je u februaru za 18. rođendan od prijatelja iz Slovenije. 

"Bio sam vrlo izenađen i sretan kada sam ga dobio", dodao je skromni Dončić.

Košarkaški stručnjaci širom svijeta, uključujući mnogobrojne skaute NBA lige, opčinjeni su potencijalom ovog 18-godišnjeg košarkaša. Neki čak idu toliko daleko pa predviđaju da ima šansu postati najbolji evropski košarkaš u historiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi