Nevjerovatan dobitak: Uložio 1.6 funti, a dobio 1.600.000
Foto: Screenshot

Sretni dobitnik vjeruje da se neće više kladiti

Nevjerovatan dobitak: Uložio 1.6 funti, a dobio 1.600.000

Sretni Kenijac je došao do nevjerovatnog dobitka nakon što je na ulog od svega 1,6 funti dobio ogrmnih 1,6 miliona funti. Samuel Abisai je tako došao do dobitka koji će mu zasigurno promijeniti život iz korijena.

Abisai je dobitak ostvario u sportskoj kladionici SportPesa, nakon što je pogodio tačan ishod čak 17 utakmica. Njegov dobitak je najveći kladioničarski dobitak ikada isplaćen u Keniji, državi u kojoj je prosječna plata 116 funti.

Direktor kladionice Ronald Karauri je čak predvodio konvoj koji je otišao do kuće Abisaija u njegovom rodnom gradu Thika, 27 kilometara udaljenom od glavnog grada Kenije, Nairobija, kako bi sretnog dobitnika doveli na svečano uručenje čeka. Abisaiju je uručen ček na iznos od preko 221 miliona kenijskih Šilinga, ili približno 1.600.000 funti.

"Mislim da se neću više kladiti", rekao je Abisai novinarima u Nairobiju, te dodao kako namjerava dio novca uložiti u jedan lokalni fudbalski tim, kao i ostatak svoje loklane zajednice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi