Ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Nigerijac vozio bicikl 103 kilometra sa loptom na glavi

E. Čaušević

Ljudi su proteklih desetak godina masovno počeli izvoditi mnogobrojne akrobacije i izazove kako bi ušli u Ginisovu knjigu rekorda.

Jedan od njih je i Nigerijac, Harrison Chinedu, koji je smislio zanimljiv način da ispuni svoj životni san, a to je da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda. Chinedu je odlučio da vozi svoj bickl skoro 105 kilometara dok mu se na glavi nalazi lopta.

Isti momak bio je u centru pažnje prije nekoliko godina kada je pješačio oko 50 kilometara sa loptom na glavi. Ipak, samo nekoliko dana kasnije taj njegov rekord je srušen.

"Moja najveća motivacija je da imam talenat koji mi je Bog dao. Želim svijetu da pokažem da mogu uraditi nešto što rijetko ko može. Ovaj rekord sam ja izmislio i sredan sam što sam ušao u Ginisovu knjigu rekorda", rekao je Chinedu nakon što je završio vožnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi