Nije sve u novcu: Procurili detalji kraha braka  Abramoviča

Nekada je bolje da niste bogati

Nije sve u novcu: Procurili detalji kraha braka Abramoviča

Ruski bogataš i vlasnik Chelseaja Roman Abramović nakon deset godina braka napustio je i treću suprugu. 

U zajedničkoj izjavi, koju je objavio NY Post, navedeno je kako su Roman i Daša Žukova donijeli tešku odluku da svako krene svojim putem, no ostat će i dalje bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje su zajedno radili. 

O ralozima zbog kojih je pukao brak vlasnika Chelseaja u javnosti se mnogo nagađa. Izvori bliski paru tvrde kako se Daša zasitila života supruge jednog od najbogatijih ljudi svijeta, kojem su posao i fudbal najvažnije stvari na svijetu, dok je drugačiju verziju u javnost plasirao poduzetnik Anton Vuime. 

Prema njegovim riječima, svađe su počele najprije zbog otoka u centru St. Petersburga koji je Abramovič kupio za 360 miliona funti. 

Abramović je, naime, kupljeni otok "New Holland" želio pretvoriti u turističku atrakciju, za što je bila zainteresovana i njegova sada već bivša supruga, no problem je nastao kada su trebali dogovoriti konkretnije detalje. Daša je navodno maštala o mini Ibizi, dok je Roman želio da otok izgleda kao mini Evropa. 

"Daša je željela disko na otvorenom kao na Ibizi, dok je Roman pak maštao o kulturnom središtu, restoranima i izgledu male Evrope. To je na kraju i ostvario. Posvađali su se oko toga u javnosti, tri ili četiri puta", ispričao je Anton Vuime. 

Da stvari među njima ne štimaju uočilo se još u junu mjesecu, kada je Daša, bez vjenčanog prstena na ruci, svoj rođendan proslavila s njihovom djecom u New Yorku. Uz to se i sam Roman na društvenim događajima pojavljivao bez nje. Šuškanja o razvodu su na kraju i potvrđena. 

Roman i Daša su se upoznali 2005. godine, tri godine kasnije su se vjenčali, a plod njihove ljubavi su dvoje djece - sin Aaron Alexander i kći Leah Lou. Par ima mnoštvo nekretnina u Londonu, Moskvi, Koloradu, na Karibima i na jugu Francuske, pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će proći njihova brakorazvodna parnica. Prema procjenama Daša bi od Romanovog bogatstva mogla dobiti 200 do 300 miliona dolara. 

Ko je zapravo Daša? Njezina priča se od Romanove razlikuje po tome što nije odrasla u siromaštu, već potječe iz bogate porodice i oduvijek je naučena na život na visokoj nozi. Otac joj je naftni magnat, a majka naučnica. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi