Nike dresovi za Francusku na Euru 2012

Très chic

Nike dresovi za Francusku na Euru 2012

M. Skaka

Pred prijateljske utakmice koje će naredne sedmice igrati većina evropskih fudbalskih reprezentacija, proizvođači sportske opreme krenuli su sa predstavljanjem dresova u kojima će timovi nastupiti na Euru 2012.

Tako je i Nike danas predstavio novi gostujući dres reprezentacije Francuske. Gostujući dresovi Trikolora za ovo evropsko prvenstvo nisu u tri kolora, već jednostavno čisto bijeli, uz niz sjajnih detalja u koje se zaista možete zaljubiti.

Sedam tankih plavih linija na rukavu, prava kragna i pjevac na srcu su sitnice koje ovaj dres zaista izdvajaju od gomile drugih "pidžama". A za ljubitelje onih malih sitnica, na unutrašnjosti dresa francuski dizajneri postavili su natpis:

"Nos differences nous unissent" ili u prevodu: "Naša različitost nas ujedinjuje" (Uh, koliko imamo naučiti od Francuza!).

Dres koji je Nike napravio za Francuze u skladu je sa globalnom politikom očuvanja životne sredine: gaće su napravljene 100%, a majica od 96% od recikliranog poliestera, pa se jedan komplet pravi od 13 starih plastičnih flaša.

Obučeni u Nike opremu, Francuzi će imati vrhunsku tehnologiju na svojoj strani. Dres je a 23% lakši od onog koji su nosili prošle godine, uz inovativnu Dri-FIT tehnologiju koja igračima pomaže u regulaciji tjelesne temperature.

Fotografije nove opreme francuske reprezentacije pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.