Nike ne odustaje od Đokovića

Žele tenisera iz samog vrha

Nike ne odustaje od Đokovića

Jedan od najvećih proizvođača sportske opreme spreman je da drugom teniseru svijeta ponudi pravo bogatstvo.

Nike trenutno ima samo jednog tenisera u TOP 10 i to Rafaela Nadala, pa je stoga krenuo u potragu za igračem iz samog vrha. 

Američka kompanija je bacila pik na Novaka Đokovića i ulaže velike napore kako bi Srbijanac od naredne godine bio njihovo zaštitino lice.

2008. godine Nike je potpisao desetogodišnje ugovore sa Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom vrijedne po 100 miliona dolara, a prema nekim informacijama Novak Đoković bi za vjernost od dvije godine mogao da dobije 30 miliona zelenih novčanica.

Srbijanskom teniseru u maju naredne godine ističe petogodišnji ugovor sa japanskom firmom Uniqlo vrijedan oko 40 miliona dolara i nema sumnje da će još mnogi poznati brendovi uključiti se u trku za sponzorstvo drugog igrača svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi