Njemački mediji otkrili tajni ugovor Adidasa i Real Madrida
FOTO: EPA

U igri su ogromne sume novca

Njemački mediji otkrili tajni ugovor Adidasa i Real Madrida

E. Čaušević

Njemački mediji ponovo su objavili zanimljivu priču o Real Madridu u koju je sada uključen i Adidas s kojim kraljevski klub ima saradnju već dugi niz godina.

Njemačke novine Der Spiegel dospjele su u centar pažnje prije nekoliko sedmica kada su objavili šokantnu priču o Cristianu Ronaldu da je silovao jednu djevojku. Portugalac je ekspresno demantovao njihove navode, te je pokrenuo tužbu protiv ovog medija. Ipak, čini se da Der Spiegel baš i ne voli Real Madrid.

Naime, jučer su ove njemačke novina objavile da Adidas ima tajni ugovor sa Real Madridom koji ovu njemačku kompaniju sportske opreme košta pravo bogatstvo. Prije dvije godine kraljevski klub je s Adidasom potpisao saradnju na deset godina prema kojoj će godišnje zarađivati nevjerovatnih 100 miliona eura, odnosno milijardu eura u totalu.

Međutim, to nije sve jer je Adidas prema ugovoru obavezan isplaćivati bonuse Real Madridu ukoliko ovajklub bude osvajao La Ligu, Ligu prvaka ili neki drugi trofej. Ako Real osvoji Ligu prvaka Adidas mora platiti pet miliona eura, a u slučaju da osvoje La Ligu na račun kraljevskog kluba bit će uplaćeno 2,5 miliona eura.

Ovi iznosi važe do 2020. godine za osvoje trofeje, a nakon toga će se u preostalih pet godina ugovora povećati. Za svaki trofej Lige prvaka Adidas će biti dužan da plati sedam miliona eura, a za domaće prvenstvo pet miliona eura. S druge strane, Real Madrid je osigurao Adidasu sve organizacije proslava titula koje budu u Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi