Novi Avensis – profinjen i učinkovit

Novi Avensis – profinjen i učinkovit

M. Skaka
Teme:

Nastala na temeljima kvalitete koju je postavio dosadašnji model, u Bosnu i Hercegovinu dolazi treća, osvježena generacija Toyotine poslovne limuzine.

Model koji je popularnost gradio na osnovu svoje učinkovitosti, prostranosti, udobnosti i neupitne kvalitete, napraviti još boljim, bio je zadatak Toyotinog europskog dizajnerskog centra. Novi Avensis ima dinamičniji i privlačniji vanjski izgled, koji ujedno predstavlja i prvu implementaciju novog Toyotinog dizajnerskog pravca, koji želi donijeti europskim kupcima jasan, inteligentan i izražajan stil.
 
Vanjske linije novog Avensisa sada su postale još elegantnije i oštrije, sa uskim, izražajnim farovima i agresivnijom prednjom maskom. Unutrašnjost je specijalno osvježena sa materijalima ugodnim na dodir, a posebna pažnja posvećena je kvaliteti završne obrade svih detalja. Nove presvlake sjedala, svjetlija unutrašnjost i novi dizajn središnje konzole, samo su neki od elemenata koji su redizajnirani.
 
Novi Avensis donosi i bolju izolaciju od buke i vibracija, smanjene emisije štetnih plinova, te manju potrošnju goriva, a sve uz poboljšan doživljaj vožnje i upravljanja.
 
Ono na šta je Toyota specijalno ponosna je inovativni multimedijalni uređaj Toyota Touch & Go, prvi put viđen u novom Yarisu, a sada obogaćen i sa verzijom Touch&Go Plus, koji je rezultat pet godina istraživanja i rada. Ovaj napredni 6-inčni ekran osjetljiv na dodir nudi mogućnost lakog upravljanja svim funkcijama vozila, kao i povezivanje sa eksternim uređajima, korištenje interneta, navigacije i socijalnih mreža iz automobilskog sjedala na način koji do sada nije bio zamisliv.
 
Novi Avensis dostupan je u dvije karoserijske izvedbe, kao limuzina i kao karavan, sa tri dizelska i tri benzinska motora, te tri mjenjača.

Cijene novog modela kreću se od 36,000 do 66,000 konvertibilnih maraka.
 
Specijalnu pogodnost prilikom kupovine ovog, ali i svih ostalih Toyota modela, predstavlja nova usluga na teritoriji Bosne i Hercegovine – Toyota finansiranje, koje se realizuje u suradnji sa UniCredit leasingom. Uz ovu uslugu, uz povoljne kamatne stope, kupci Toyota modela u BiH, uživaju u dodatnoj pogodnosti – 2,5% nižoj cijeni bilo kojeg vozila, uključujući i vozila sa akcijskim i sniženim cijenama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.