Novi detalji nesreće: Kobni avion se srušio zbog videoigre?

Nevjerovatan razlog

Novi detalji nesreće: Kobni avion se srušio zbog videoigre?

Engleski Daily Mail otkrio je nevjerovatan razlog zbog kojeg kobni avion s igračima Chapecoensea nije poletio na vrijeme iz Brazila.  

Nakon što se avion s kojim su igrači Chapecoensea putovali na prvu finalnu utakmicu Copa Sudamericane sunovratio u ponor u Kolumbiji, brojni svjetski mediji su objavili mnoge teorije zbog kojih je navodno došlo do nesreće. 

Posljednju takvu je plasirao Daily Mail. Ovaj medij tvrdi da se avion srušio u Kolumbiji jer je posada tražila videoigru koju je izgubio jedan od igrača, a zbog kašnjenja u polijetanju avion se nije mogao zaustaviti na granici Brazila i Bolivije da napuni gorivo jer zračna luka u Cobiji ne radi nakon ponoći.

Kapacitet rezervoara aviona je bio dovoljan za četiri sata leta, a u zraku su, prilikom rušenja, bili dvadeset minuta dulje od toga. Razlog zbog kojeg su zakasnili dopuniti gorivo otkriven je u poruci na WhatsAppu između igrača. 

Demerson Costa, golman i jedan od igrača koji nisu sa ekipom letjeli u Kolumbiju, potvrdio je kako su njegovi saigrači spominjali da let kasni jer je jedan igrač zaboravio izvaditi svoje videoigre iz prtljage. 

"Posljednju poruku poslao je Chinho. Ismijavao se jer jedan igrač zadržava let iz Bolivije jer je zaboravio uzeti videoigru iz svoje putne torbe prije nego li su je odnijeli. Kazao je kako je let kasnio jer su je pokušavali pronaći", otkrio je Costa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi